Enter

Wat zou je het meest missen?

26 jun 2014| Journalistiek

Kranten of tijdschriften lezen. Radio luisteren. Het Internet afspeuren. Je mobiele telefoon checken. Televisie kijken.

Wat zou jij het meest missen?

In de antwoorden van ruim duizend Britten tussen de 16 en 34 jaar kwam de optie “kranten of tijdschriften lezen” niet voor.┬á Laat staan dat ze het missen. Het onderzoek waarin hen deze vraag werd gesteld, wordt in dit artikel van Thomas Baekdal aangehaald.

Het is nogal een lap tekst, maar ik vond het interessant om te lezen. Volgens Baekdal is het belangrijkste probleem dat krantenlezers niet goed kunnen inschatten wat ze voorgeschoteld krijgen. Dat het nieuws is, is te breed. Nieuws kan tenslotte overal over gaan, terwijl we niet in alles geïnteresseerd zijn. Lezers willen zeggenschap over wat ze voorgeschoteld krijgen, zeker als het ze geld kost. En daarom laten ze de krant steeds meer links liggen.

Dit wetende, zou je denken dat Blendle de toekomst van de journalistiek is. Daar kun je als lezer tegen een redelijke prijs heel gericht zoeken naar wat jou interesseert. Feit is echter, dat ik in mijn omgeving nog maar weinig mensen over Blendle hoor.

We hebben de oplossing nog niet gevonden.

Sorry, the comment form is closed at this time.