Enter

Freelancer op vakantie

01 sep 2014| Freelance

Ruim een half jaar onderweg als zzp’er, begint het freelancersbestaan wat te normaliseren.

Valt de boel even stil, dan ga ik niet meteen meer als een idioot op zoek naar nieuwe opdrachtgevers. Dient zich een onverwachte vrije dag aan, dan durf ik er van te genieten in de veronderstelling dat er vast snel weer een opdracht voorbij komt. En sinds het lijstje vaste opdrachtgevers serieuze vorm heeft aangenomen, valt het met de financiële onzekerheid ook wel mee.

De onregelmatigheid van het zelfstandig ondernemerschap bevalt me beter dan ik had verwacht. Het zijn eigenlijk alleen de vakanties, waarin ik m’n draai nog niet helemaal heb gevonden. Elke freelancer kent het dilemma. Nét wanneer je op een strand ver weg op je handdoekje bent gaan liggen, krijg je een opdracht. Wat doe je?

Het voelt niet echt als een keus. Ik stel m’n opdrachtgevers niet graag teleur en het laatste wat ik wil, is dat ze iemand anders zoeken. Het komt dus voor dat ik m’n vriend op het strand achterlaat om op de camping met m’n laptop op schoot die opdracht uit te werken. Gelukkig vindt hij dit geen probleem, maar ideaal is anders.

Een recent voorbeeld vond plaats tijdens onze laatste vakantie in Frankrijk. We hadden de tent nog niet opgezet of ik hoorde mijn telefoon piepen.

Mailtje.

Of ik tijd had een nieuwsbrief te tikken.

Liefst diezelfde dag nog.

Na kort overleg bleek de betreffende opdrachtgever zo lief om zijn planning om te gooien, zodat ik pas na mijn vakantie aan de slag hoefde. Misschien rennen ze toch niet zomaar naar een ander…

Sorry, the comment form is closed at this time.